Хърватският премиер Андрей Пленкович осъди днес необоснованото вдигане на цените след

...
Хърватският премиер Андрей Пленкович осъди днес необоснованото вдигане на цените след
Коментари Харесай

И нас ли това ни чака? След въвеждането на еврото, цените в Хърватия скочиха

Хърватският министър председател Андрей Пленкович осъди през днешния ден голословното повдигане на цените след въвеждането на еврото като официална валута в Хърватия, като сподели, че държавното управление ще се опълчи на това с ограничения, които ще се ползват в идния интервал, заяви хърватската национална телевизия ХРТ.

Пленкович акцентира, че някои хора  " са се възползвали от смяната (на хърватската куна с евро) и голословно са вдигнали цените, за което не съществува никаква причина, нито опрощение “.

Хърватският министър на икономиката Давор Филипович представи пред правителството предложение за възбрана на неоправданото покачване на цените и сподели, че всички обекти, които са повишили цените на стоките и услугите в прорез със закона за въвеждането на еврото, са задължени да ревизират цените на дребно, тъй че да не бъдат по-високи от цените, които са били посочени в последния ден от предходната година.

" Ние мощно ще се противопоставим на това с ограниченията на държавното управление в идващия интервал, започвайки с днешното съвещание “, сподели още Пленкович.

Премиерът разясни, че ограниченията ще обиден другите типове налози.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР